Hur ForRest skapades

Varför jag byggde en stuga att hyra mitt i Hälsinglands skog

Snart dags på taket på timmerstugan
Av hälsingefura i Hälsingeskog

Jag som byggt ForRest heter Lena Hisved och har bott borta i ca 20 år men Långhed och Hälsingland är och har alltid varit hemma trots att jag upplevt så många fantastiska platser och bekantskaper på andra platser. Nu bor jag där jag vill vara – i den stora Hälsingegården jag är uppvuxen och längtar sällan bort. Nu vill jag ta världen till mig i stället för att vara den som åker. Jag vill dela den här platsen med andra, därför byggde jag ForRest – en stuga du kan hyra mitt i skogen. Allt virke i stugan kommer från vår familjs egna skog, jag har ritat stugan och jag lade ca 2 år av min fritid på att bygga ForRest.

Jag ägnade ca 2 år av min fritid för att bygga ForRest.

När längtan till staden kommer åker jag gärna bort och tar del av städernas härliga utbud. Jag är glad att vi är olika och att vi trivs på olika platser för både stad och landsbygd behövs. Stadens utbud är redan paketerat och klart att upplevas, jag byggde ForRest för att du ska kunna uppleva skogen.

Jag älskar när det händer saker och vill ständigt utveckla mig själv och mitt liv. Jag älskar också platsen jag bor på – Långhed, en tillsynes stilla by i Hälsingland med en enorm frihet. Det som inte syns vid första anblicken är de vänliga, välvilliga människorna som samhället är byggt av. Den fantastiska tillgången till skog, mark, idrottsaktiviteter och fritidsaktiviteter. De stora Hälsingegårdarna är idag är klassade som världsarv, tack vare våra förfäders entreprenörsanda och frihet. Det här är några anledningar till varför jag älskar att bo här.

Varmt välkomna till ForRest, Långhed och Hälsingland!