Byggandet av en stuga i skogen

Varför jag byggde en stuga i skogen att hyra mitt i Hälsinglands natur

Snart dags på taket på timmerstugan

Jag som byggt ForRest heter Lena Hisved och har bott borta i ca 20 år men Långhed och Hälsingland är och har alltid varit hemma trots att jag upplevt så många fantastiska platser och bekantskaper på andra platser. Nu bor jag där jag vill vara – i den stora Hälsingegården jag är uppvuxen och längtar sällan bort. Nu vill jag ta världen till mig i stället för att vara den som åker. Jag vill dela den här platsen med andra, därför byggde jag ForRest – en stuga du kan hyra mitt i skogen. Allt virke i stugan kommer från vår familjs egna skog, jag har ritat stugan och jag lade ca 2 år av min fritid på att bygga ForRest.

Min dotter Alva.

När längtan till staden kommer åker jag gärna bort och tar del av städernas härliga utbud. Jag är glad att vi är olika och att vi trivs på olika platser för både stad och landsbygd behövs. Stadens utbud är redan paketerat och klart att upplevas, jag byggde ForRest för att du ska kunna uppleva skogen.

Jag älskar när det händer saker och vill ständigt utveckla mig själv och mitt liv. Jag älskar också platsen jag bor på – Långhed, en tillsynes stilla by i Hälsingland med en enorm frihet. Det som inte syns vid första anblicken är de vänliga, välvilliga människorna som samhället är byggt av. Den fantastiska tillgången till skog, mark, idrottsaktiviteter och fritidsaktiviteter. De stora Hälsingegårdarna är idag är klassade som världsarv, tack vare våra förfäders entreprenörsanda och frihet. Det här är några anledningar till varför jag älskar att bo här.

Min son Liam.

Jag älskar friheten i skogen och vår allemansrätt som ger oss möjligheten att röra oss i skog och mark på ett sätt som många andra länder saknar. Jag har haft många vänner från olika länder på besök i Långhed genom åren och har insett att det vi har är unikt. Skogen kan ge så mycket mer än fantastiska produkter i form av t ex byggmaterial och papper.

Min förhoppning är att även du ska älska vår svenska skog lika mycket som jag gör och att du tillsammans med ditt favoritsällskap ska skapa minnen för livet här. Hela min familj och många vänner var involverad i byggandet av ForRest och när vi startade fanns det inte ens en väg hit, det var bara skog.

Varmt välkomna till ForRest, Långhed och mitt Hälsingland!

Allt virke kommer från vår egen skog som min pappa huggit och fraktat till lokala företag i byarna runt omkring Långhed för förädling till husets stomme, golv, tak och regelvirke. Glaspartierna och fönstren kommer från vårt Svenska fönster, ortens största företag. Det mesta till huset är producerat här i Hälsingland.